Jump to content
gene knight

GRIMACE

Recommended Posts

Looking good gene hey my names ray and im moving to tempe az, in may, need some datto buddys when i get there, maybe we could meet up... Sorry for thread jack

Share this post


Link to post

Mark, Tony and I got to visit with Gene and His Father yesterday here in BHC ! ! Gene and His Dad had been to a MOPAR event in Las Vegas and decided to stop by. Glad 'Ya did ! ! !

 

Good times ! ! !

Share this post


Link to post

worked on grimace today, stripped off chrome in a can paint that i painted on my rear differential, painted it flat black, painted shocks flat aluminum, painted bed bottom sides and wheel wells purple, cleaned cat stains off from back of cab and repainted purple, installed temp license plate bracket, put bed back on frame. leftsideofbedwheelwell.jpgsideviewwithbedon.jpgpicofbedfromrearview.jpgrightsideofbedwheelwell-1.jpgrepaintedreardifferential.jpginstalledlicenseplate.jpg

  • Like 3

Share this post


Link to post

installed gas tank yesterday and primed gas cap/lid area on bedside, ready for paint in a few days. installed aftermarket license plate/light assemby today

  • Like 1

Share this post


Link to post

Gene your truck is looking great! That plum crazy looks primo against the black under coating. I like what you are doing Keep it up buddy.

Share this post


Link to post

here are some recent pix of what i have been doing lately. since everybody that has a 521 paints tail light frames black i went a different color scheme and black will clash with purple paint so i used flat aluminum paint instead and it looks great against the purple don't you agree? 100_2442.jpg100_2441.jpg100_2440.jpg100_2438.jpg100_2434.jpg

  • Like 3

Share this post


Link to post

that aluminum colour does look good, but need a further away oic with tailgate on to say for sure

Share this post


Link to post

well i haven't been posting new updates for awhile. been busy trying to find a new job b4 i quit the job i am at right now. i had a running issue with grimace it seems that i had to jump start it and after running awhile it would just quit and i had to jump start it again but it had a hard time to get running. i took alternator to checker's had it tested 3 x passed, so took battery to get tested no beuno/failed won't take a charge. got good replacement battery still no beuno on running, replaced voltage regulator got it started but then quit again, talked to dr.510 here in hell/phoenix, he said to replace matchbox with a hei module and wire it up according to instructions that someone did a write up on the forums. did that with the help of fun5ten(ben) then it quit again, it looks like it isn't getting fuel this time, so bypass fuel filter then got it running again for now so why is it that i have all new parts(fuel pump,filter, fuel lines, battery, alternator, module) and have this issue. any ideas would be helpful and yes the timing and carburator are in sync/ have gas

Share this post


Link to post

See the big bolt/nut on the bottom of the carb fuel inlet, there is a screen in there, check it for debris clogging it, this is a photo of a webber, but most carbs have a screen of some type.

DSCN0218.jpg

Did you have your fuel tank cleaned out, sometimes rust gets caught on the end of the pickup tube and starves the carb, I had this happen before with a full tank of fuel.

Share this post


Link to post

dr.510 went thru the carb and put a fresh kit in it. it looks like the fuel filter is not getting full like it was before, like i stated before i have all new parts, gas tank cleaned out at radiator shop.

Share this post


Link to post

how is the fuel pump? since you said the filter isn't getting full like it was before maybe the pump is fouling up some how.

Share this post


Link to post

well i haven't been posting new updates for awhile. been busy trying to find a new job b4 i quit the job i am at right now. i had a running issue with grimace it seems that i had to jump start it and after running awhile it would just quit and i had to jump start it again but it had a hard time to get running. i took alternator to checker's had it tested 3 x passed, so took battery to get tested no beuno/failed won't take a charge. got good replacement battery still no beuno on running, replaced voltage regulator got it started but then quit again, talked to dr.510 here in hell/phoenix, he said to replace matchbox with a hei module and wire it up according to instructions that someone did a write up on the forums. did that with the help of fun5ten(ben) then it quit again, it looks like it isn't getting fuel this time, so bypass fuel filter then got it running again for now so why is it that i have all new parts(fuel pump,filter, fuel lines, battery, alternator, module) and have this issue. any ideas would be helpful and yes the timing and carburator are in sync/ have gas

 

Gene is the fuel filter in line between fuel pump & carb?

Share this post


Link to post

Are you using one of them stock glass bowl fuel filters like when they came new from the factory?

Share this post


Link to post

my new see thru plastic fuel filter is coming off the main fuel line that runs underneath the truck before it goes to the fuel pump

Share this post


Link to post

worked on grimace this past weekend, me and my nephew replace the 3" blocks and replaced them with 4" blocks, i think i got the reverse lights back to working again, i checked on another 521 fuse block and wires to it and noticed i had them on the wrong fuse, but they was working while wired to another fuse, so what gives. primed and painted and mounted railing on bed of truck where cab and front of bed meet. have pix but i need to upload them, got valve cover polished and clear coated also

Share this post


Link to post

well worked on grimace today i think i figured out why fuel filter was not working right. low on fuel in gas can. did some cleaning up on wiring in engine bay, did some bodywork on tailgate before it started getting friggin hot hopefully it wont be hot or raining on monday so i can rebleed brakes and repolish rims and finish primering inside of bed.

Share this post


Link to post

i am hoping to get in primer or hopefully painted purple by the bbq

 

Share this post


Link to post

well me and my nephew bleed brakes, repolished rims, and prepped/primed inside of bed, went to industrial metal here in phoenix and got a 17" x 52" 12 gauge flat piece of metal for my custom tailgate modification. got pix need to upload them. got with tom(dat620) tonight to discuss options of dehooking bedsides and tailgate and spraying bedliner options + installing future tie downs from a nissan frontier or a titan. let me know what you think about it

Share this post


Link to post

the paint is gonna be plum crazy purple from a mopar color code chart. bed hooks have a habit of ripping shirts/getting caught on belt loops from your pants/shorts so that is why i am considering of dehooking them

Share this post


Link to post

but think of the hotties in bikinis that get the strings of thier bikinis caught on the hooks, if not for your enjoyment leave them for your nephew's enjoyment and if you have a teenaged son leave them for his enjoyment too.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.