Jump to content
JWray707

High Idle speed?

Recommended Posts

So at time it was 18 to 20 hg, is there something u did to the carb after that?

Share this post


Link to post

This is the third carb! Yeah, shitty supplier...not very detail oriented it seems.

Yes, I'm sure it is the primary. Kinda hard to get a good picture with it on the engine...but it's not supposed to be completely closed I'm guessing?

Good to know vacuum should be around 15.

Share this post


Link to post

So at time it was 18 to 20 hg, is there something u did to the carb after that?

I've had to swap the carb three different times for various reasons. Don't know what the difference was there.

Share this post


Link to post

Damn, 3x! Get your money back and get it somewhere else. Probably made in China crap. Too bad u can't put a weber 32.36.

Share this post


Link to post

Just did a compression test and it seems pretty dang low...though I'm seeing that numbers don't matter so much as consistency?

Dry/wet

1. 90/100

2. 90/110

3. 100/120

4. 90/120

 

What do you guys reckon? It recently started blowing out white/blue smoke on startup and then stops when it's warmed up. Would this be the valves or the piston rings?

Leak down test?

I recently did a block test on it and there was no sign of contamination. Oil color doesn't look too have changed any.

Got it to run and drop in gear but it's at high rpms. 1200 in drive. Seems to want to lurch too. When I put it back in park the RPMS shoot up and stick at 2300-2500.

I have a feeling im headed towards some work...

Share this post


Link to post

Three different carbs would not have the same high revving problem.

 

 

Warm up the engine, shut it off and take the throttle cable off. Start it up where's the idle?

  • Like 1

Share this post


Link to post

When u do test, make sure its operating temp., use screw in type of tester not flug in. Yeh, those numbers looks too low,

Share this post


Link to post

Got it to operating temp and it was the screw in type.

I will try unhooking the throttle cable tomorrow and see if there's any change in rpm.

Share this post


Link to post

Did you open the throttle all the way when you did the test?

Share this post


Link to post

I didn't open the throttle. I don't have a second hand...guess I could've just wedged it open with something.

Share this post


Link to post

So it's bouncing between 1700-2000 rpms at idle...1300 in gear. Vacuum gauge is bouncing between 10-11.

Got in there again and sprayed with carb cleaner and it seems there may be a leak around where the manifold is attached. Worn gasket maybe? Loose bolts? Have to dig into that...

Share this post


Link to post

Not yet, but I will and spray it again after and see if there's any change. If not, I'll try replacing the gasket and see how that works.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.