Jump to content
LCS

J15 motor

Recommended Posts

I don't have a Datsun vehicle, I'm in to Toyota Land Cruiser's (sorry). But, I do have a J15 engine in my forklift that is in desperate need of rebuilding or replacing. I don't want to spend too much $$ of this thing. Any help or advice would be appreciated. TIA

 

Tim

Land Cruiser Specialties

Oregon City, Or. 97045

sales@landcruiserspecialties.com

503-518-1656

Share this post


Link to post

Thanks. Danny sounds like a great guy with a lot of helpful information!

Share this post


Link to post

Tim,

Do you ever have any FJ40 you are parting out? (A couple of parts interchange with the Nissan Patrol.)

Keith

Share this post


Link to post

http://www.forkliftheadquarters.com/

 

It's a used forklift parts junkyard in Portland very close to PIR on horse track side of freeway

 

Calling is ok but you'll most likely get girl that only knows how to find stuff for newer style bulls by the numbers,,, if it was me i would ask when owner ( Rich or Rick can't remember right now ) is there and go by.. The dude knows his shit and could probably set you up maybe even with an engine. 

Share this post


Link to post

http://www.forkliftheadquarters.com/

 

It's a used forklift parts junkyard in Portland very close to PIR on horse track side of freeway

 

Calling is ok but you'll most likely get girl that only knows how to find stuff for newer style bulls by the numbers,,, if it was me i would ask when owner ( Rich or Rick can't remember right now ) is there and go by.. The dude knows his shit and could probably set you up maybe even with an engine. 

Thanks, I'll give them a shout!

Share this post


Link to post

Forklift Headquarters ended up having a J15 motor. Picked it up for $600. Hope it runs!

Share this post


Link to post

Forklift Headquarters ended up having a J15 motor. Picked it up for $600. Hope it runs!

 

Did they say it was good?

Share this post


Link to post

Yes, Jeff @FLHQ said it was a good running motor when pulled.

Share this post


Link to post

It's been awhile, but I was just cleaning the motor to get ready to swap them out and noticed the motor mount bracket is in a different location on the replacement motor. It's at the front and my old motor is in the middle. Also looks like the timing covers and water necks are different. I was thinking about swapping the parts over, but maybe that won't work. Was there different J15 motors that aren't interchangeable?

Share this post


Link to post

You need the services of a picture hosting site. Take pictures there and store them. When needed, copy the picture information and bring here and paste it.

Share this post


Link to post
15 minutes ago, datzenmike said:

You need the services of a picture hosting site. Take pictures there and store them. When needed, copy the picture information and bring here and paste it.

Well that’s a PIA! Be so much easier if there was an upload link like other forums.

 

Share this post


Link to post

OK, you need to look at your new to you engine you have, I have a J15 engine I just went out and looked at, even though I have the motor mounts on the front of mine also, it has the mount surfaces/holes in it for the mid engine mounts, you need to look at your J15 block and see if yours is the same, if you have the holes for the mounts in the block you can transfer your old mount hardware to your new engine.

Share this post


Link to post
2 minutes ago, wayno said:

OK, you need to look at your new to you engine you have, I have a J15 engine I just went out and looked at, even though I have the motor mounts on the front of mine also, it has the mount surfaces/holes in it for the mid engine mounts, you need to look at your J15 block and see if yours is the same, if you have the holes for the mounts in the block you can transfer your old mount hardware to your new engine.

No flat pads with threaded holes. Only the front

 

Share this post


Link to post

So there are no thread holes anywhere in back of the fuel pump or under the oil filter on this block?

Share this post


Link to post
1 hour ago, wayno said:

So there are no thread holes anywhere in back of the fuel pump or under the oil filter on this block?

No, as you can see by the pics. Just the ones for the front mounts. There in lies my problem. 

Share this post


Link to post

Sorry, I cannot see your photos, all I see is links to the photos and I get an error page when I click on them.

Share this post


Link to post
1 hour ago, wayno said:

Sorry, I cannot see your photos, all I see is links to the photos and I get an error page when I click on them.

How about this:

p.jpeg?size=2048x1536&size_mode=3

 

p.jpeg?size=2048x1536&size_mode=3

p.jpeg?size=2048x1536&size_mode=3

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.