Jump to content

PercyTheAce

Members
  • Content Count

    30
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by PercyTheAce

  1. with the blower on, headlights running and stereo going im still at 14.5 at idle. I unfortunately don’t have a volt gauge installed so it’s hard to say when it’s driving around. But I kicked the engine up to 2.5k rpms while parked and the voltage barely moved I was just taking a quick look at the wiring diagram and I think I figured out my problem. Off of the stock radio plug im running both the ground and the power for the stereo. Then I’m running the accessory wire straight to the battery. I’m thinking if I swap the power for the stereo to go straight to the battery and then plug th
  2. At idle I’m running 14.5 volts, with the car off it’s 13ish. I’ve got a deep cycle optima yellow top since the car tends to sit for long periods of time. The odd part is I don’t experience this issue as bad at idle as I do when I’m driving around.
  3. Thanks for the advice, I’ll have to test that out this weekend when I’ve got time to work on it again
  4. The head unit currently powers the door speakers, but even the subs in the back which are powered by an amp drop in power just like the door speakers. Both the power and ground wire for the amp are 8 gauge wire
  5. So I installed a sound system back in the fall and was having issues with the cars alternator trying to keep up with it, especially if the headlights were on along with the heater going. The heater being the main power killer. When I installed the sound system I only used the power and ground from the stock harness to power the head unit, from there the entire sound system is wired independently. so I just put a 90 amp ka24 alternator on my a14. Bolted up fairly easily, really plug and play. I thought not having enough amperage was my issue but no, I play the music at decent listen
  6. Thanks for all the info 🙂 I’m gonna get the parts on order here soon and hopefully have it wrapped up in the next couple weeks.
  7. So I’ve got a 76 b210 with a 4 speed in it. I’ve got to replace the clutch and I’m finding two different clutch kits, one for an 18 spline input shaft and one for a 24 spline input shaft. Is there any way to tell which one I have before I tear the tranny out of the car? All I’ve been able to find info wise is that it seems that it’s either a 60a series or 60L series transmission but I can’t find spline counts for either.
  8. If anybody wants a cheap “Dutson” there’s a ‘75 b210 in Bothell supposedly runs and drives https://offerup.co/knh6FoF6Y7
  9. So I recently picked up a b210 that has an a14 with a gtx head on it and manifolds off of a 310 I think. Currently all the manifold and head gaskets look like they’re just the make a gasket goop stuff. Does anybody know if the head gasket set is going to be the same as the original a14 set up that came in the car? I’ll upload pictures of it later
  10. Yep, that was us. We had to dip out early on Sunday unfortunately, we had a family thing in woodland we needed to get to
  11. This is pretty true, my friend Collin and I were the only high school kids that I saw there
  12. I’m coming from Marysville, which is about an hour north of seattle
  13. I have the Haynes manual too, and if the kit says what all I need to do then that’ll help a lot. It’s supposed to arrive Wednesday so I’ll let everyone know how it goes then
  14. So theres no egr valve or anything anymore? And what did you do about the vent tubes that go from the air cleaner to the exhaust manifold?
  15. Hey all, I’ve got a 1980 b310 with an a14. My stock carb took a dump on me and I was gonna upgrade to the weber 32/36. What all has to be disabled/come off that may have been attached to the stock carb?
  16. Hey Jbird. I don't know how many spots you have left available but I have 2, 210's that would need a couple of tent spots if that's possible.
  17. My biggest issue is the mounting points and something that fits in the b pillar. The current retractor lays flatter than most since the b pillar is so shallow. I’m gonna look into the Jeep belts though and see if they fit
  18. It shows two seperate retractors for the shoulder and lap belts
  19. Mines a 210 and not a b210. The 1200 wiki shows that they’re extremely different. My biggest problem Is finding a mechanism that is small enough to fit in the shallow b pillar and under the plastic cover.
  20. So I bought a 1980 210 wagon and the drivers side seatbelt is in less than safe condition. I drove the car home with the seatbelt lazily drooped over me since it was stuck all the way out and the belt itself is in tatters. So my question is what possible alternatives do I have to put in and keep a "stock" look. It's damn near impossible to source original ones online either new or used, so are there any alternatives that would fit inside the panelling. (720?200sx?310?) pictures of my situation soon to come...
  21. I mean worse case scenario I could fab up a way to attach the round headlight ones in. I mainly just want to know if it's a bolt on conversion, no fab required.
  22. So I wrecked the front end of my 81 and I'm able to straighten the frame out but the only parts car close by for panels and a hood is a 79 210 round headlight. I was wondering if you are able to just take the panels and swap them or if the frame underneath is slightly different. I'm looking to replace the hood, bumpers, headlight buckets, front fenders, and grill.
  23. So I was working late last night and I got done with my shift to come out and find that my car had been broken into. They took a lot of things (including the registration which pissed me off) but essentially there isn't much I can do about it. So they smashed the vent window passenger side and I was wondering if anybody had a replacement, or could give me a lead on one. I've checked inventories of all my local wrecking yards and none of them have 210's in the lot. The other thing i was looking for was a 81 210 owners manual because for whatever reason they took that too. If anyone could help
  24. I have an 81 210 and my dash lights don't work. All the bulbs are good and all the grounds seem to be good, so I thought it was the dimmer switch/rheostat. I went to the local junkyard and pulled the only replacement they have to see if it works and it doesn't. All the other lights on the dash work along with tail lights and running lights and headlights and such. Any tips? I did read this thread http://community.ratsun.net/topic/65871-dash-lights-not-working/but I don't know if the rerouting trick they did there will work and personally I don't want to try it and find out it didn't work and I
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.